Uppleva empati

Att få uppleva empati – ett sätt att stärka dina gränser

Empati är en fantastisk förmåga som kan hjälpa dig att se och förstå fler perspektiv. Det hjälper dig att vidga din syn och förstå upplevelser och synsätt som finns utanför dig själv. Empati hjälper dig helt enkelt att samla information som ger dig tillgång till en större helhet.

När empatin blir enkelriktad

Men kanske tappar du ibland bort ditt eget perspektiv och fyller dig själv uteslutande med andras? Använder du din fantastiska förmåga enkelriktat? Skapar bred förståelse för allt och alla som ligger utanför dig själv, men glömmer bort att inkludera ditt eget?

Kanske fokuserar du bara på hur den andra personen upplever dejten, men glömmer att ta reda på hur du själv känner? Eller lägger massor med tid på att fundera över vilket intryck du gav på mötet, istället för att känna in vilket intryck du själv fick? Eller kanske har du lätt för att se vad andra behöver och prioriterar det, samtidigt som dina egna behov halkar längre ner på prioriteringslistan?

Empati som bara går i en riktning, som bara samlar information om andra men inte om dig själv, kommer att leda till att du dränerar dig. Om du nu inte har lyckan att omge dig med andra högt empatiska personer, eftersom de då kommer att synliggöra ditt perspektiv åt dig.

Empati – ett underbart sätt att utforska dina gränser

Att umgås med andra empatiska personer och få uppleva empati kan faktiskt vara ett riktigt effektivt sätt att börja utforska dina egna gränser på ett tryggt sätt. Då får du hjälp att synliggöra dem genom att den andra personen speglar dig. Dessutom kan det kännas oerhört skönt när någon annan efterfrågar dem, istället för att själv alltid behöva uttrycka dem.

Hitta ditt sammanhang

I september startar kursen Gränser för Relationer – ett utmärkt tillfälle att lära känna dina gränser tillsammans med likasinnade empatiska personer. Gruppen brukar bli en trygg och varm bubbla, med erfarenheten att gränser inte alls behöver vara skrämmande och svårt. Tvärtom kan gränser skapa starka band av sårbarhet och medkänsla.

Anmäl dig nu och säkra en av platserna i denna underbara bubbla. Ge dig själv chansen att få uppleva den empati som du så generöst ger till andra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *