För dig som också längtar efter empati

För dig som också längtar efter empati

Under lång tid har jag lagt mycket energi på att försöka förstå mig på människor som ogärna tar andras perspektiv. Som gång på gång visar en oförmåga att ta in hur de påverkar andra. Jag har försökt bli bra på att hantera dem, hitta strategier som hjälper mig att inte gå under i mötet med dem. Och jo, jag har blivit klart bättre på det. Klart bättre på att möta människor som inte är intresserade av att möta mig. Eller möta och möta, snarare förhålla mig till dem.

Men saken är den att jag har väldigt lite intresse av att lägga mer tid och energi på människor som inte är villiga att ge mig detsamma. Jag kan, men jag vill verkligen inte. Ja, det är nödvändigt att ha några strategier för att hantera dem, men att lägga mycket energi på dem – nej tack!

Eller vill du bli bra på att hitta personer som respekterar dina gränser?

Jag vill inte bli bra på att hantera dem eller på att inte ta åt mig. Jag vill inte hitta sätt att förhålla mig så att jag inte blir ledsen. För faktum är att jag tar åt mig och jag blir ledsen – och jag vet numera att det i allra högsta grad är en sund reaktion!

När någon gör dig illa, då är det rimligt att bli arg eller ledsen. När någon stänger dig ute, då är det rimligt att känna dig förvirrad. Och när någon kliver på dig, ja då är det rimligt att det gör ont.

Jag vill inte hårdna eller bli bra på att bemöta människor som inte är beredda att ge mig utrymme. Jag vill vara mjuk, öppen och sårbar. Vill röra mig med hjärtat öppet, känna trygghet i att visa mig själv, så som jag är. Jag vill inte skydda mig, stänga av eller skruva ner. Jag kan, men jag vill inte.

Investera istället för spendera

Det jag däremot vill bli riktigt skicklig på är att röra mig närmare människor som vill ge mig utrymme. Som visar nyfikenhet och värme mot mig, mina känslor och som ser värdet i att möta mina behov. Som håller mig i famnen när allt känns otryggt och som firar med mig i varje framgång. Människor som gläds med mig och som vill mig väl.

Där vill jag lägga min energi. Där vill jag lägga min tid och där vill jag investera allt jag har. Jag kan vara skicklig på att hantera människor som inte respekterar mina gränser eller inte visar intresse för mig, men jag investerar inte längre min energi, min tid eller mina pengar där.

En kurs för dig som längtar efter empati

Därför har jag skapat en kurs om gränser, empati och genuina, ömsesidiga relationer. Och jag vill bara säga att jag älskar den! Den är verkligen allt som jag önskar att jag hade haft när jag mådde som sämst och kämpade som mest.

Det här är en kurs för dig som längtar efter empati. Som vill få känna dig okej där du är, som du är. Som är trött på att försöka nå fram till andra, som längtar efter ömsesidighet och värme.

Under kursen får du lära känna dig själv, vad du behöver för att må riktigt bra. Du får utforska hur dina behov ser ut och du får lära dig hur du kan hitta fler personer och sammanhang där empati och ömsesidighet är en självklarhet.

Är du också trött på att hantera människor som inte ger dig plats? Trött på att rusta upp eller försöka ta hand om dina skador efter att ha mött personer som har gjort dig illa? Eller kanske vill du fördjupa redan befintliga relationer?

Vill du sluta spendera din tid, energi och dina pengar och istället börja investera dem? Längtar du efter empati? Då är den här kursen något för dig!

Gränser behöver inte handla om att hantera människor som inte vill respektera dem. De kan lika gärna användas för att skapa djupa relationer, förbättra kontakten med dem du möter eller skapa bättre förutsättningar för att må bra.

Köp kursen som självstudiekurs, gå i grupp eller få personlig vägledning av mig. Du väljer själv vilket upplägg som passar dig bäst.

Så här har tidigare deltagare från kursen sagt;
Nu har jag lyssnat igenom kursen. Måste få uttrycka ett stort tack. Tänk om jag hade fått den här kunskapen för 40 år sedan, så mycket lättare livet hade varit, tror jag. Tack!
- Pelle -
Kursen har förändrat min relation till mig själv! Nu känner jag att jag är viktig och att det är okej att få vara mig själv. 
- Elisabeth -
Karolina har förmågan att lyssna på riktigt, att höra orden bakom orden. Hon har hjälpt mig hitta och formulera kärnan när det mesta har känts rörligt inuti. Jag tror aldrig jag har mött någon som så fint har hållit utrymme för mig precis där jag är, samtidigt som hon har hjälpt mig se tankemönster jag vill släppa för att må bra och utvecklas.
- Nina -
Är du redo?

Du kan läsa mer om kursen Gränser för Relationer här och om du har frågor eller behöver stöd för att fatta beslut, då kan du kontakta mig på karolina@genuinkontakt.se, så tar vi det därifrån.