Genuin

Genuin kontakt – rymmer allt och lite till

Många associerar ordet genuin med något vackert. Med lugn, värme och stabilitet. Men för mig kunde det inte bli mer fel.

Genuinitet är att visa livet och om vi då bara visar färdiga produkter, välslipade ytor och läkta sår, ja då kan vi omöjligt visa livet.

För livet är stökigt. Det går upp och ner. Hit och dit. Enda stunden är självförtroendet på topp och nästa stund känns det som om ingenting fungerar. Livet leker i ena hörnet och i andra hörnet samlas den annalkande stormen kraft.

När välmående reserveras till höjdpunkterna

Det fanns en tid då jag drog likhetstecken mellan välmående och att livet var på topp. Sköna känslor var detsamma som välmående. Det var svårt att må bra då. Välmåendet var reserverat till höjdpunkterna. Då, och bara då, kunde välmåendet ta plats. Det blev fattigt. Och livlöst.

Ofta verkar det som om vi vill gömma processen och bara visa det färdiga resultatet. Göm lidandet och läkandet, men visa för all del upp det perfekta resultatet när du når andra sidan. Göm svagheten men visa styrkan.

Jag tror vi behöver äkthet. Den osorterade, avskalade, nakna och röriga äktheten. Den som är ful, ofärdig, mitt i kaoset – den äktheten behöver vi. Kort sagt; vi behöver få se det mänskliga.

Avskalat och rakt, men aldrig hjärtlöst

Vi har inte råd att gömma det mänskliga. Jag tror att det gör oss sjuka. Genuin Kontakt, mitt företagsnamn och ständiga ledord i livet, det är ingen gullig och slätstruken kontakt. Den är naken och kan upplevas brutal för den som inte är van. Den är avskalad och rak, men aldrig hjärtlös. Den vill väl, men känns inte alltid skön. Som jag brukar säga till mina kursdeltagare; det är bra om ni försöker bli bekväm med det obekväma.

Genuin kontakt. Sårbart, stökigt och allt på en och samma gång. Allt får plats. Det vackra och fula. Det sköra och starka. Det sårade och det läkta. Det sorterade och det kaosfyllda. Det stolta och det skämmiga. Allt på en och samma plats.

För vi människor är allt. Röriga och strukturerade. Sköra och starka. Sårade och läkta. Och i den genuina kontakten, där ryms allt.

Lev mer genuint du med!

Vill du utforska hur du kan leva mer genuint? Både i relation till dig själv och till andra? Då kan kursen Gränser för Relationer vara något för dig! Där får du utforska hur dina gränser ser ut, vad du behöver för att må bra och hur du kan hitta relationer där ömsesidighet och det genuina är en självklarhet.