KURS

Gränser för Relationer

För dig som värderar empati, sårbarhet & ömsesidighet

Empati

En tillgång för dig som vill utveckla en stark relation till dina gränser.

Sårbarhet

Platsen där styrkan och modet som hjälper dig att stå stadigt bor.

Ömsesidighet

Vägen till relationer där du ger, men också får tillbaka.

Känner du igen dig?

Skulle du vilja att det var annorlunda?

Kursen har förändrat min relation till mig själv! Nu känner jag att jag är viktig och att det är okej att få vara mig själv.

Elisabeth - Kursdeltagare
Genom kursen får du lära dig:

Nu har jag lyssnat igenom kursen. Måste få uttrycka ett stort tack. Tänk om jag hade fått den här kunskapen för 40 år sedan, så mycket lättare livet hade varit, tror jag. Tack!

Pelle - Kursdeltagare

Gränser för Relationer

Din väg till innerliga, djupa & ömsesidiga relationer

Kursens delar:

1. Gränser genom nya ögon

Vi tittar på vad gränser egentligen är, vad de inte är, vad de kan tillföra i ditt liv och vad som händer när gränserna inte får vara med.

Genom att skapa en djupare förståelse för vad gränser är och inte är, kommer du att få ett nytt perspektiv på gränser som gör det lättare att både förmedla dem till andra och att ta emot och lyssna till andras gränser utan att ta dem personligt.

Innehåll

 • Avsnitt 1: Vad gränser är.
 • Avsnitt 2: Vad gränser inte är.
 • Reflekterande övningar
 • Fördjupning via Zoom:
  • Gruppträff (gäller dig som väljer Grupp med likasinnade)
  • Personligt samtal (gäller dig som väljer Personlig vägledning)

2. Vad vill du använda dina gränser till?

Gränser är ett multiverktyg och i den här delen får du lära känna flera syften som de kan ha. Genom att utforska varför du vill dela dina gränser, får du också ökad klarhet i hur du vill och kan använda dem i olika situationer, allt för att du ska kunna må så bra som möjligt.

Vi tittar både på hur du kan använda dina gränser för att skapa en trygg atmosfär som hjälper dig att må bra, samt hur du med hjälp av dina gränser kan fördjupa dina relationer och få uppleva större ömsesidighet i dem. 

Innehåll

 • Avsnitt 1: Gränser för trygghet & skydd.
 • Avsnitt 2: Gränser för kontakt och välmående i relationer.
 • Reflekterande övningar
 • Fördjupning via Zoom:
  • Gruppträff (gäller dig som väljer Grupp med likasinnade)
  • Personligt samtal (gäller dig som väljer Personlig vägledning)

3. Lär känna dina gränser och hitta ömsesidiga relationer

I den här sista delen får du utforska hur du kan stärka dina gränser och hur du kan låta dem vara en given del i dina relationer. Du får lära dig hur gränser kan bidra till djupa och ömsesidiga relationer och hur du kan använda dem för att träffa människor som du också kan må bra tillsammans med.

Det är inte meningen att du ska behöva kämpa så mycket med gränser i dina relationer och möten med andra, och i den här sista delen får du verktyg som kommer att hjälpa dig att ge upp kämpandet. Du får lära dig hur du kan förhålla dig till människor som inte är respekterar dina gränser och hur du använder dina gränser för att komma närmare personer som också värderar empati, sårbarhet och ömsesidighet.

Innehåll

 • Avsnitt 1: Så här lyckas du på ett självsnällt sätt!
 • Avsnitt 2: Lär känna och stärk dina gränser.
 • Avsnitt 3: Sluta kämpa – så hittar du relationer där du får vara du.
 • Avsnitt 4: Slutet på något litet och början på något stort.
 • Reflekterande övningar
 • Fördjupning via Zoom:
  • Gruppträff (gäller dig som väljer Grupp med likasinnade)
  • Personligt samtal (gäller dig som väljer Personlig vägledning)

Gå den! Det var häftigt att uppleva ett sådant tryggt rum som i kursen, med Karolina och sju andra personer som jag aldrig haft kontakt med innan.

Jenny - Kursdeltagare

Så här går det till:

 • Hela kursen går online – du kan alltså gå den på den plats där du trivs allra bäst.
 • Kursinnehållet består av ljudfiler – du kan därför välja att lyssna till kursen på promenaden, på bussen eller kanske föredrar du hemma i favoritfåtöljen?
 • Du väljer själv det upplägg som passar dig bäst; självstudiekurs, i grupp tillsammans med likasinnade eller med personlig vägledning. Mer information om de olika uppläggen hittar du längre ner på sidan.
 • Du får livslång tillgång till kursen, så du kan gå den så många gånger du önskar.

Kursledare

Karolina Lundin

Beteendevetare

Trygghet, tillåtande och frigörande – tre ord som alla är viktiga ledstjärnor i mitt arbete som kursledare. Min uppgift är att skapa trygga rum så att du som deltagare får uppleva att du är okej precis som du är. För när tryggheten och tillåtandet väl finns på plats brukar frigörandet följa automatiskt, och det är då som du kan se på dig själv med en större självsnällhet.

Ge dig denna gåva, Karolina är magisk! Du kommer inte ångra dig!

Erika - Kursdeltagare

Priser & kursalternativ

Självstudiekurs

Gå kursen i lugn och ro, helt i din egen takt. Du får tillgång till hela kursinnehållet på en gång och under kursens gång får du stöd att fördjupa dig genom de reflekterande övningarna.

Pris: 2.000 kr

Grupp med likasinnade

Gå kursen tillsammans med andra som också kämpar med gränser. Vi möts online vid fyra tillfällen och delar erfarenheter, lyfter frågor och utforskar gränser. Allt i ett tryggt rum med empati som en självklar grund. Alla deltagare bjuds också in till ett privat forum där ni kan lyfta frågor och dela erfarenheter med varandra mellan träffarna och efter kursens slut.

Nästa kursstart: Anmälan stängd.

Vi ses ons 27/9, tis 3/10, ons 11/10 och ons 8/11) mellan klockan 19.00 – 20.30.

Pris: 2.900 kr

Personlig vägledning

Ta chansen att få personlig vägledning där du har möjlighet att verkligen gå på djupet. Utöver tillgång till hela kursinnehållet får du även fyra enskilda samtal via zoom (á 45 min), där vi utgår från din unika situation. Mellan samtalen kan du dessutom ställa frågor via mail.

Efter ditt köp kommer vi överens om tider för samtal.

Har du frågor kan du maila mig på karolina@genuinkontakt.se så berättar jag mer om upplägget.

Pris: 7.500 kr

Pris: 2.000 kr

Pris: 2.900 kr

Pris: 7.500 kr

Vanliga frågor

Nej! Gränser tar plats i alla våra möten med människor och därför kan det gälla vilken relation som helst. Den med din partner, dina föräldrar, barn, vänner, chef eller arbetskollegor. Det kan självklart även gälla relationen till dig själv!

Absolut! 

Många som kämpar med gränser kämpar också med att må bra i grupp. Ofta för att vi spenderar massor med tid till att försöka läsa av andra och sedan förhålla och anpassa oss efter det. Men för dig som kämpar med gränser kan det vara extra värdefullt att få möjligheten att vara den du är, tillsammans med andra som du kan känna igen dig i.
Att få möta andra likasinnade i en bubbla som denna kurs utgör, är läkande, stärkande och ger ny kraft till sådant som kan kännas svårt.

I gruppen får du:
 • en trygg plats att landa på tillsammans med andra likasinnade.
 • känna igen dig i andra, vilket kan minska känslan av ensamhet och öka självmedkänslan.
 • bli speglad i dina upplevelser. Istället för att alltid ge empati till andra får du här chansen att själv få uppleva empati.
 • komma precis som du är. Det finns inga krav på att du måste prestera på något sätt!

Om du ändå inte vill vara med i en grupp så kan du med fördel gå kursen som en självstudiekurs eller med personlig vägledning.

Du får tillgång till hela kursmaterialet direkt vid köptillfället.

Vi möts totalt fyra gånger. En gång efter varje kursdel (totalt 3) och sedan ytterligare en gång ungefär en månad efter den sista träffen. Tanken med den träffen är att du ska få chansen att ställa frågor och dela erfarenheter med övriga deltagare efter att det som har väckts under kursen har fått en chans att lägga sig lite.

Ja, på alternativet med personlig vägledning är det möjligt att dela upp betalningarna i tre delar. Då betalar du 2500 kr över en tremånadersperiod.

Har du någon annan fråga eller behöver stöd att fatta beslutet, maila mig på karolina@genuinkontakt.se så tar vi det därifrån.

Är du redo att själv få uppleva den empati du så generöst ger till andra?

Bli prenumerant

Är du nyfiken på hur djup, innerlig och genuin kontakt mellan människor skapas? Vill du få inspiration och idéer om hur du kan uppleva mer ömsesidighet i dina relationer – direkt i din inkorg.