Känslor som budbärare

Känslor vill göra dig hel

Känslor är budbärare. De bär meddelanden från dig, om dig och till dig. De är din väg tillbaka till de delar inom dig som du har glömt, gömt, tryckt undan eller på annat sätt satt åt sidan. Delar som du en gång har pausat för att det där och då var det tryggaste och säkraste valet.

Men det är aldrig meningen att dessa delar ska förbli pausade. Det som där och då var det som hjälpte dig, blir ofta förödande i längden.

Känslorna är din medhjälpare. De vill att alla dina delar ska förenas igen. De vill att du ska bli hel.

Hur många förgreningar har du?

Tänk dig en fors som väller fram med full kraft. Tänk sedan att du skapar förgreningar av denna fors. Förgrening efter förgrening medför att den forna kraftfulla forsen blir timid och stillsam. Kanske stannar den till slut av helt och hållet.

Om du har många delar som pausats inom dig, sker samma sak med dig. Du tappar kontakten med din inre kraft, den du föddes med och den som du alltid bär inom dig.

Känslorna är vad som kan hjälpa dig att minnas. Känslor minns nämligen sådant som din hjärna har glömt. Det är därför du ibland inte kan förstå varför du reagerar så starkt på något som till synes verkar litet. Upplevelsen som en gång la grunden för dessa känslor var nämligen inte liten alls.

Vilka delar av dig får inte vara med?

Så att tränga bort känslor är därför detsamma som att tränga bort delar av dig själv. Många av dem kan vara smärtsamma, du har lärt dig att inte tycka om dem. Kanske handlar det om den där högljudda delen inom dig som alltid fick negativ uppmärksamhet. Om den barnsliga delen som älskade att leka men som fick möta skammen. Eller den där delen som så ofta blev arg eller ledsen men bara möttes av klagomål. Det är verkligen inte lätt att integrera alla delar, dels för att vi inte ens är medvetna om dem alla och dels för att det är smärtsamt.

Men om du vill integrera fler delar och därmed återuppta kontakten med din inbyggda kraft, då är känslorna din vägledare. Alla känslor, sköna och osköna. De visar dig vägen tillbaka till den du innerst inne är.