Livsorgasm – kreativitetens energi

Tillsammanstid. När jag och min man möts, lite djupare än vad vardagen annars tillåter. Heliga stunder. Kommer hem från promenaden och möter resterna från frukosten och ler. Vilken fin prioritering vi gjorde. Att mötas istället för att diska.

Kreativ och sexuell energi – liknande faser

Vi pratar om lust och njutning, om intimitet och kreativitet. Om hur starkt sammanlänkade kreativitetens energi och den sexuella energin är. De bär samma mönster, samma process.

Båda behöver en fas av utforskande. Där vi tar oss tid att känna in vad vi vill/inte vill ha och vad vi vill/inte vill ge.

Både sex och kreativitet behöver stunder då vi ger oss hän. Där vi lutar oss in i känslan av njutning, bara för njutningens skull. Inte för att vi att nå ett i förväg bestämt mål, utan bara för att ge njutningen en plats att växa. För när njutningen och passionen får växa, hittar vi nya vägar fram. Vår längtan får mer kraft. En väg bortom strävande och istället en där vi samlar på njutbara upplevelser.

Sedan kommer uppbyggnaden av energi. Den som bygger upp energin inom oss som en tryckkokare. Där energin växer och blir allt starkare. När det gäller sex är det stunden innan orgasm medan det i kreativiteten är stunden då vi älskar det vi gör och knappt kan hålla det inom oss.

För vi behöver hitta ett sätt att släppa på trycket. Att avbryta innan orgasmen eller krampaktigt hålla våra kreationer inom oss, är som att hoppa över firandet av allt vi har gjort innan. Firandet ger mersmak och ny kraft.

Det är processen som skapar helheten

Dagens tankar leder fram till vikten av att låta processen ta plats i sin helhet. Utforskandet, uppbyggnaden, frustrationen när trycket är intensivt och slutligen stunden då trycket släpps. Vi behöver hela resan. Både i intima möten och i livet. Ibland tror vi att vi vill hoppa direkt till slutmålet, till drömmen eller orgasmen, men då missar vi ju hela njutningen av när kraften inom oss byggs upp.

Ordet för dagen blir: livsorgasm. Att leva för att utforska, bygga energi, ge och ta emot av sådant som fyller oss, njuta i frustrationen som trycket ger och att få utlopp för all energi vi bär inom oss.

Att få gång igång på livets kraft och fira med full kraft. Så vill jag leva!