Överväldigad av inspiration

I en värld där information och inspiration flödar fritt krävs det en hel del för att kunna navigera på ett sätt som också hjälper oss att hitta vår inre kraft och må bra. Annars är risken stor att du blir överväldigad av den inspiration som är tänkt att väcka något inom dig.

Inspirationen är en bara katalysator

Många människor stannar tyvärr vid information och inspirationsstadiet och tror att jobbet är gjort. De vet då på en mental och intellektuell nivå vad de behöver göra för att må bra. Sedan står de frågande varför de inte mår bättre nu när de vet.

Det är som att förvänta dig att kunna dansa som ett proffs enbart genom att titta på andra dansare och läsa teorin kring dans. Men för att bli en skicklig dansare behöver du också…. *trumvirvel*… dansa!

Inspiration kan vara en katalysator som startar ett skifte inom oss, men den är inte mer än så. Om vi bara tankar inspiration utan att faktiskt göra jobbet och ansluta oss till det vi inspirerades av, då kommer vi till slut att bli överväldigade och när vi blir det stannar vi av.

Integrera inspirationen och anslut dig till din dröm

Vad kan vi göra med information och inspiration då? Jo, vi kan bli klara över vilket syfte de har. Vad använder vi dem till? Att bara fylla på utan att veta vad vi ska med det till, är som att tanka bilen om och om igen men aldrig köra någonstans.

När vi sedan är klara över syftet kan vi successivt börja närma oss det som inspirationen väckte. Känna oss in i hur det skulle vara att vara just där. Att känna sig in i nya situationer är det bästa jag vet, för då kan jag få en klarare bild av vad det är jag vill.

Så om du blir överväldigad av information och inspiration, ta en stund och fundera vad du ska använda den till. Om du bara tankar men saknar utlopp för inspirationen, kanske det är dags att lägga mindre tid och energi på att tanka och mer på att göra något som hjälper dig att komma dit du vill.

Väcker mina ord ett överväldigande inom dig? Då hoppas och önskar jag att du slutar läsa och väljer att göra något annat. Ta hand om dig och prioritera ditt välmående!

Tyckte du om inlägget? För fler inlägg på samma ämne, läs här.

Vill du ta del av fler av mina tankar? Anmäl dig då till mitt månadsbrev.

Vill du att jag kommer och föreläser på din arbetsplats, kontakta mig då på Karolina@genuinkontakt.se. Eller titta närmare på min sida om föreläsningar.