Sluta använd sårbarhet för att skapa avstånd!

Känslor må vara information om dig men…

Ja, dina känslor är information från dig, till dig och om dig. Det innebär dock inte att andra inte kan trigga igång känslor eller att vi ska använda den informationen för att skapa ännu mer avstånd mellan människor!

”De har inget med mig att göra”

Tyvärr ser och hör jag just det ganska frekvent just nu. När någon visar sina känslor används det här som ett sätt att hålla sig själv utanför det som händer. Under ledorden ”dina känslor handlar om dig, de har inget med mig att göra”. 

Jag mår dåligt när jag ser det här ske under medvetenhetens fana. För det används inte sällan av människor som jobbar mycket med sig själva och sitt inre. 

Men att möta någons känslor så är inte att vilja skapa kontakt! Det är istället att använda någons sårbarhet emot dem och låta sårbarheten leda till avstånd.

Om du öppnar upp dig för mig vill jag ge dig en plats att landa på, även när det blir besvärligt och obekvämt för mig. Är det lätt? Verkligen inte och jag lyckas säkert inte ens hälften av gångerna.

Det är skadligt att leka tillbaka-kaka med andras känslor

Men om jag alltid bollar tillbaka dina känslor till dig, plockar jag bekvämt bort mig själv ur ekvationen, som om känslor skulle uppstå i ett vakuum. Så är det såklart inte! Dina känslor må handla om dig men jag kan påverka dig på ett sätt som triggar igång dem.

Bara för att dina känslor handlar om dig innebär det inte att jag inte har en del i det. Vi påverkar varandra och det måste vi kunna ta in, utan att leka tillbaka-kaka på andras känslor och reaktioner.

Du kan bära medvetenheten om att andras känslor handlar om dem och samtidigt ta emot dem. Du kan använda deras sårbarhet som en möjlighet till fin kontakt. Lyssna, ta in och låt det rumstera om inombords.

Så snälla, bara för att vi bär förståelse för att känslor kommer inifrån behöver vi inte använda det för att skapa avstånd. Då gör vi sårbarhet till något ännu mer skrämmande än vad det redan är.

Var mjuk, öppna upp och låt andras känslor, även de som utmanar dig, få ta plats och påverka dig. Inte köra över dig och dina gränser, men påverka för att sedan kunna skapa ett närmare möte. Låt dig blir berörd av någon annans inre. Mänskligheten behöver det!

Berörde det här inlägget dig på något sätt? Lämna gärna en kommentar och låt mig läsa dina tankar.